Laat groepen voor je werken

 

Je hebt een van de volgende diensten bij ons afgenomen, Alfresco, Kopano of NLCloudOpslag en je wilt daarna goed gaan regelen wie wat mag doen en zien binnen deze software. Dat kan bereikt worden door voor individuele gebruikers rechten in te stellen of door zo'n gebruiker onder een groep te plaatsen en voor deze groep alles te regelen voor jouw omgeving.

Deel 3: Wat verandert de AVG voor mij als ik Alfresco gebruik?

Het DMS is een belangrijke bron van gegevens. Je legt daar veel (ongestructureerde) gegevens in vast en ordent die met meta data. De AVG is onder andere bedoeld om onnodig (lang) vastleggen en gebruiken van (te veel) gegevens in te perken. Waar het DMS juist is bedoeld om gegevens in te verzamelen en te gebruiken, kan het echter ook goed helpen bij het beheren en, uiteindelijk, vernietigen ervan. In deze blog geven we de situatie weer die de AVG creeert en bieden we enkele handvatten hoe je het DMS kunt gebruiken om te gaan met ongestructureerde data.

 

Wat verandert de AVG voor mij als ik SuiteCRM of Alfresco gebruik?

In dit drieluik gaan wij bekijken welke invloed de AVG heeft op het gebruik van Alfresco of SuiteCRM. Door het werkproces en stappenplan te volgen kan je gaan handelen volgens de richtlijnen van de AVG. Als eerste komt er een algemene introductie, daarna behandelen we SuiteCRM en we sluiten af met Alfresco. Door jou meer inzicht te geven kan je beter gaan werken met deze producten icm de AVG.

 

Alfresco 5.1, slimmer en makkelijker. Deel 3

 

Standaard startpagina

Na inloggen in Alfresco kom je altijd op je persoonlijke Dashboard terecht. Dat is niet voor iedereen even logisch. Alfresco heeft het nu mogelijk gemaakt voor de gebruiker om zelf een startpagina in te stellen. Op de gewenste locatie kan je ervoor kiezen daar bij de volgende keer inloggen direct op binnen te komen. Ook regelmatig wisselen van startpagina is nu simpel.

Documenten in Alfresco online bewerken met LibreOffice

Je bent bezig in Alfresco met het maken of bewerken van documenten voor jouw project. Je wilt deze graag rechtstreeks online bewerken, zonder veel handelingen. Het mooie is dat dat nu ook kan met LibreOffice vanaf versie 5.1.

Je zult zien dat er in het Actiemenu in de bestandenlijst en op de pagina met documentdetails een nieuwe optie is bijgekomen. Deze heeft ”Bewerk met LibreOffice” (of als je Alfresco in het Engels gebruikt: "Edit with LibreOffice"). Druk op deze knop en LibreOffice opent het betreffende document rechtstreeks vanuit Alfresco.

CMIS Sync: Een nieuwe manier om met Alfresco te verbinden.

 

Naast de webinterface willen de meeste gebruikers hun Alfresco-bestanden ook vanuit de Windows Verkenner of Apple Finder kunnen benaderen. Voorheen kon je daar WebDAV voor gebruiken om Alfresco als een netwerkschijf aan je computer te koppelen. Nu is er ook CMIS: Content Management Interoperability Services. Met CMIS kunnen applicaties rechtstreeks met Alfresco communiceren.

Als eerste een uitleg van de voor- en nadelen van de twee technieken, daarna een tweetal mogelijkheden om ook zelf van CMIS gebruik te gaan maken.

Pagina's