Online software en het gebruik van cache

Lijkt het erop dat bij sommige applicaties een veranderingen niet meteen zichtbaar is in de browser, werkt een knop of functie n iet meer, of zie je 'vreemde' tekens op je scherm? Dat kan dan komen door het gebruik van cache en de instellingen van de cache in jouw browser. In deze blog lees je wat jij kunt doen om zo'n situatie op te lossen.

 

Laat groepen voor je werken

 

Je hebt een van de volgende diensten bij ons afgenomen, Alfresco, Kopano of NLCloudOpslag en je wilt daarna goed gaan regelen wie wat mag doen en zien binnen deze software. Dat kan bereikt worden door voor individuele gebruikers rechten in te stellen of door zo'n gebruiker onder een groep te plaatsen en voor deze groep alles te regelen voor jouw omgeving.

Kopano: stel consistente mails op

Kopano heeft een extra plug-in gemaakt als alternatief voor de standaard TinyMCE. Het heeft de naam "Minimal TinyMCE editor". Deze plug-in is ontwikkeld als oplossing voor opmaakproblemen die je kunt ervaren bij het beantwoorden van bepaalde ontvangen mail met complexe opmaak en het plakken van opgemaakte tekst uit verschillende bronnen.

Wie is de afzender van jouw e mail? - Deel 2

Ben jij de enige die e-mail namens jou kan versturen?

Spammers proberen uit naam van andere personen te mailen door het gebruik van e-mailadressen van bestaande gebruikers of versies die daarop lijken. Dit doen ze omdat ontvangers door deze constructie kunnen denken dat de zo juist ontavgen e-mail door een bekende werd verstuurd en deze e-mail dus te vertrouwen is. Dat dit kan, komt doordat het e-mailprotocol niet standaard controleert of degene die de e-mail verzendt dat wel namens dat domein mag doen.

 

Wie is de afzender van jouw e mail?

Ben jij de enige die e-mail namens jou kan versturen?

Kortgeleden kwam de Tweede kamer in het nieuws omdat het bleek dat het relatief gemakkelijk is om namens iemand anders een e-mail te versturen met als gevolg dat de ontvangende partij kan denken dat jij een mail hebt gestuurd en daarom vol vertrouwen klikt op links of reageert met persoonlijke gegevens. Om de huidige situatie beter te begrijpen willen wij verder uitleggen wat dat voor jou betekent.

 

Kopano: account aanmaken in Outlook 2016

Bij het aanmaken van een nieuw account in Outlook 2016 heb je te maken met twee situaties:

  1. Nieuw Outlook profiel: je gaat het eerste account instellen.
  2. Bestaand Outlook profiel: je hebt al accounts in Outlook en wilt het Kopano account daaraan toevoegen.

Bij het aanmaken van nieuwe profielen gaat het vanzelf goed en volg je de stappen uit onze handleiding bij "Hst 5.2. Account toevoegen aan Outlook 2013". Als er wel reeds accounts aanwezig zijn, dan werkt het aanmaken van een nieuwe Kopano-account sinds kort niet meer via de 'wizard' die Outlook 2016 volgens de reguliere methode opstart.

Beveiligde e-mail versturen via S/MIME

De afgelopen jaren is er veel nieuws geweest over privacy en versleuteling van de gegevens op internet. Maar weinig mensen weten echter hoe dit nou precies werkt, of maken er gebruik van. In de nieuwste versie van Zarafa is er functionaliteit bijgekomen voor het verzenden en ontvangen van beveiligde e-mail met behulp van 'S/MIME'. In deze blogpost gaan we daar op in.

Als je erover nadenkt om beveiligde e-mail te gaan gebruiken, lees dan vooral deze blogpost.

Pagina's