Welke MX-records stel ik in om mail te ontvangen?

Om de e-mail bestemd voor je domein te ontvangen ontvangt binnen je nieuwe account, volg je deze stappen:
1. Zoek op bij welk bedrijf je domeinnaam geregistreerd staat. Deze partij beheert de zogenaamde DNS records die voor de verwijzing naar onze servers zorgen.
2. Vraag deze partij om de volgende MX-records met de hoogste prioriteit toe te voegen en de andere MX-records te verwijderen (tenzij je een goede reden hebt om deze te behouden): MX 10 mx1.ecm2.nl MX 10 mx2.ecm2.nl

Optioneel:
Om de kans dat verzonden mail als spam wordt gemarkeerd te verkleinen, voeg je daarnaast ook nog een SFP-record toe. Deze geven aan vanaf welke servers mail mag worden verstuurd. Gebruik bijvoorbeeld deze tool die helpt bij het samenstellen van een SPF-record aan. Laat bij voorkeur je DNS aanpassen door een professionele partij. Als je zelf je DNS aanpast, let dan op de Time To Live waarde (TTL) in je DNS configuratie. Noteer de huidige TTL, bijvoorbeeld 3 uur, of 10800 seconden. Wijzig deze naar 1 minuut. Wacht nu de tijd van de oude TTL (bijvoorbeeld 3 uur). Als je nĂ¡ deze wachttijd je MX-records wijzigt, wordt alle e-mail binnen 1 minuut op de nieuwe locatie afgeleverd. Zet na het wijzigen van de MX-record de TTL altijd weer op een lange waarde.