Wie is de afzender van jouw e mail? - Deel 2

Ben jij de enige die e-mail namens jou kan versturen?

Spammers proberen uit naam van andere personen te mailen door het gebruik van e-mailadressen van bestaande gebruikers of versies die daarop lijken. Dit doen ze omdat ontvangers door deze constructie kunnen denken dat de zo juist ontavgen e-mail door een bekende werd verstuurd en deze e-mail dus te vertrouwen is. Dat dit kan, komt doordat het e-mailprotocol niet standaard controleert of degene die de e-mail verzendt dat wel namens dat domein mag doen.

 

Wie is de afzender van jouw e mail?

Ben jij de enige die e-mail namens jou kan versturen?

Kortgeleden kwam de Tweede kamer in het nieuws omdat het bleek dat het relatief gemakkelijk is om namens iemand anders een e-mail te versturen met als gevolg dat de ontvangende partij kan denken dat jij een mail hebt gestuurd en daarom vol vertrouwen klikt op links of reageert met persoonlijke gegevens. Om de huidige situatie beter te begrijpen willen wij verder uitleggen wat dat voor jou betekent.

 

Hoe gebruik je variabelen in jouw E-mails en Campagnes?

Als je bezig bent met het opzetten van E-mail templates voor de module Campagne en module E-mails, is het handig om te werken met variabelen zodat je een template makkelijk personaliseert zoals sommigen dat gewend zijn bij Word en mailmerge.
Cruciaal is het dan om goed te bedenken met welke modules je werkt en voor welke situatie bij het toevoegen van variabelen.

Om dit beter te begrijpen is het een aanrader om zelf een test-template op te zetten. Dat doe je als volgt:

Kopano: account aanmaken in Outlook 2016

Bij het aanmaken van een nieuw account in Outlook 2016 heb je te maken met twee situaties:

  1. Nieuw Outlook profiel: je gaat het eerste account instellen.
  2. Bestaand Outlook profiel: je hebt al accounts in Outlook en wilt het Kopano account daaraan toevoegen.

Bij het aanmaken van nieuwe profielen gaat het vanzelf goed en volg je de stappen uit onze handleiding bij "Hst 5.2. Account toevoegen aan Outlook 2013". Als er wel reeds accounts aanwezig zijn, dan werkt het aanmaken van een nieuwe Kopano-account sinds kort niet meer via de 'wizard' die Outlook 2016 volgens de reguliere methode opstart.

Pagina's