x
Ondersteuning via chat
x
Vul a.u.b. jouw gegevens in om te verbinden met een medewerker.
Jouw naam: Jouw e-mailadres: Jouw vraag:
Wachten op een medewerker......

NLCloudOplslag voor zelfstandigen en consumenten (2/2)

Back to Blog

NLCloudOplslag voor zelfstandigen en consumenten (2/2)

Ben je als zelfstandige of consument fan van werken in de cloud? Vind je dat die diensten makkelijk moeten werken, maar je er ook veel mee moet kunnen doen? Vind je het ook prettig dat jouw bestanden veilig in Nederland zijn opgeslagen? Dan is NLCloudOpslag iets voor jou.

Met NLCloudOpslag beschik je over een plek waar je al je bestanden opslaat. Van zakelijke documenten die je voor jezelf wilt houden, tot foto’s die je juist wilt delen met familie en vrienden.

Werken met foto’s en video’s

Zoals je in deel 1 hebt kunnen lezen, is het makkelijk om bestanden toe te voegen. Foto’s en andere afbeeldingen voeg je op dezelfde manier toe.

Zodra je één of meer afbeeldingen in een map hebt staan, kan je met één druk op de knop wisselen naar de galerijweergave. Klik daarvoor in de browser App rechts bovenaan de bestandenlijst op het icoon met de vier blokjes: je komt nu in de galerijweergave terecht en ziet de foto’s naast en boven elkaar staan.

Klik op een foto om die te vergroten. Staan er meer foto’s in die map, dan kom je in de slideshow-weergave terecht en kan je met de pijltjes links en rechts naar de vorige of volgende foto gaan. Wil je de foto’s automatisch laten weergeven, dan klik je rechtsonder op de ‘play’-knop. Om uit deze weergave te gaan, klik je rechtsboven op het kruisje.

Heb je wel op de galerijweergave-knop geklikt, maar staan er geen foto’s in de geopende map? Dan kan je door de mappenstructuur heen navigeren en krijg je, waar mogelijk, direct kleine weergaves te zien van afbeeldingen die je in de mappen kunt terugvinden.

Heb je ook video’s in NLCloudOpslag gezet? Dat kan je ondersteunde formaten, zoals bijvoorbeeld mp4, flv en mov rechtstreeks in de browser afspelen. Klik daarvoor op de naam van het bestand in de lijstweergave.

Foto’s delen met anderen

Wil je foto’s of video’s delen met anderen? Dan gaat dat even gemakkelijk als het delen van andere bestanden.

Deel bijvoorbeeld een hele map met iemand anders om de galerijweergave beschikbaar te maken. Leuk om vakantiefoto’s te delen met familie en vrienden, of om foto’s van producten die je verkoopt te delen met (potentiele) klanten.

Ook het afspelen van video’s werkt op dezelfde manier.

Wil je juist foto’s of video’s ontvangen van anderen? Deel dan een map en zet het vinkje aan bij de optie dat anderen ook mogen uploaden in die map. Zet dan eventueel zekerheid ook het vinkje aan bij ‘File drop’, zodat anderen alleen kunnen toevoegen en niet verwijderen. En voeg naar wens een wachtwoord toe als je niet wilt dat ‘iedereen’ met de link er bij kan.

Verder

Naast deze opties zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden en functionaliteiten. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de Notities-module en de Activiteitenlijst. Probeer gewoon alles een keertje uit om te zien wat het doet en je krijgt vanzelf ideeën hoe je dat voor jouw gemak en plezier kunt gaan inzetten!

Op de NLCloudOpslag-pagina onder ‘Hoe gebruiken?‘ vind je meer tips en trucs.

Kijk verder naar NLCloudOpslag

…Zie ook:

Share this post

Back to Blog