x
Ondersteuning via chat
x
Vul a.u.b. jouw gegevens in om te verbinden met een medewerker.
Jouw naam: Jouw e-mailadres: Jouw vraag:
Wachten op een medewerker......

Amerikaanse cloudleveranciers balen van ophef rond NSA’s PRISM

Back to Blog

Amerikaanse cloudleveranciers balen van ophef rond NSA’s PRISM

“Uiterst schadelijk voor onze zaken”. Zo ervaren Amerikaanse cloudbedrijven de ophef die is ontstaan na de onthullingen van Edward Snowden.

De bewoordingen zijn die van Philip Verveer, een voormalig coördinator internationale communicatie en informatiebeleid bij de Amerikaanse overheid. Verveer uitte zijn zorg tijdens een beleidsoverleg van de Information Technology and Innovation Foundation, een denktank gevestigd in de Amerikaanse hoofdstad.

PRISM versterkt twijfel die Patriot Act al had gezaaid

Amerikaanse leveranciers van clouddiensten hadden traditioneel altijd al veel last van speculaties over de reikwijdte van de Patriot Act. Onder die wet verplicht de Amerikaanse overheid Amerikaanse bedrijven én Amerikaanse burgers om mee te werken aan het ontsluiten van elektronische bestand waarvan het vermoeden bestaat dat die opgesteld zijn door of informatie bevatten over mensen met terroristische bedoelingen. De wet verbeidt uitdrukkelijk om de betrokkenen te informeren over het feit dat ze de aandacht van de autoriteiten hebben getrokken. De onthulling van NSA’s PRISM-programma geeft buitenlandse overheden en bedrijven extra ammunitie voor protectionistisch beleid op dit terrein, constateerde Jake Calvin, vice-president wereldhandelsproblemen bij de National Foreign Trade Council. Recent onderzoek van de Cloud Security Alliance – een vereniging met 48.000 leden – wees uit dat 10 procent van de respondenten bij buitenlandse bedrijven in de onthulling van PRISM aanleiding zag om de banden met Amerikaanse leveranciers te verbreken. 55 procent gaf te kennen dat de onthulling bij hen bedenkingen oproept over het zakendoen met Amerikaanse bedrijven.

Bron: Automatiseringgids

» Wil je wel aan de slag met de cloud, maar ben je (terecht) onzeker over de Amerikaanse cloud door alle berichtgeving over ‘Prism’? Neem contact met ons op: ECM2 is een 100% Nederlands bedrijf met Nederlandse datacenters.

Share this post

Back to Blog