x
Ondersteuning via chat
x
Vul a.u.b. jouw gegevens in om te verbinden met een medewerker.
Jouw naam: Jouw e-mailadres: Jouw vraag:
Wachten op een medewerker......

De onmisbare spullen voor jouw thuiskantoor

Back to Blog

De onmisbare spullen voor jouw thuiskantoor

Door de Corona crisis werken veel mensen thuis; jij misschien ook wel. De laatst upgrade voor NLCloudOpslag maakt dat weer wat prettiger.

Je werkt makkelijker samenwerken op afstand, de WebApps zijn sneller beschikbaar, er zijn verbeteringen op technisch vlak en aanpassingen in het uiterlijk. Deze laatste versie ondersteunt het gelijktijdig samenwerken aan documenten en het houden van videochats.

Update online tekstverwerker

De nieuwe tekstverwerker biedt weer enkele handige nieuwe functies. Hierbij de belangrijkste:

 1. Je kunt de tab-stop van de liniaal in de tekstverwerker uit het contextmenu verwijderen of direct werken met deze tab-stops op de liniaal in jouw tekstdocumenten.
 2. Je hebt meer mogelijkheden voor het werken met inspringingen. Bijvoorbeeld: een eerste regel inspringen of een alinea-inspringing toepassen en tab-spaties toepassen in deze liniaal.
 3. Wanneer je werkt met een presentatie kan je nu meerdere dia-selecties maken in het dia-venster. Daarna zijn deze dia’s uit de selectie gelijktijdig te verwijderen of te dupliceren.
 4. Werk je met tabellen, voeg nu een nieuwe Tabel in via menu items in de tekstverwerker. Handig voor nieuwe ontwikkelingen.
 5. De inhoudsopgave vormt nu automatisch koppelingen tussen deze inhoudsopgave en het document.
 6. Er is ondersteuning voor dropdownlijsten bij formuliervelden in ODT, DOCX en andere tekst-bestandsindelingen.

Talk 9

Werk gelijktijdig samen aan documenten: zie hoe jouw collega een aanpassing doet in het contract tijdens een videochat. Of houd makkelijk een gesprek d.m.v. videochat in een aparte digitale kamer met één of meer collega’s en/of externe partijen. Door NLCloudOpslag kan je samenwerken én communiceren tegelijkertijd.

Je had al eerder de beschikking over Talk, de videochat app, in NLCloudOpslag. De recent beschikbaar gekomen Talk 9 is een upgrade met verbeterde functionaliteit. Denk hierbij aan:

 1. een speciaal rasterweergave
 2. bewerk je documenten zoals word-files en spreadsheets tijdens videogesprekken. Een document opent in de daarbij horende editor zonder dat het gesprek wordt afgebroken.
 3. maak je notities tijdens video vergaderingen
 4. deel je snel en gemakkelijk ​​bestand door deze naar de videochat te slepen. Klik op een afbeelding of video voor bekijken. . Na openen werk je hierin samen tijdens jouw videochat, inclusief gasten.
 5. het eenvoudig delen van bestanden door slepen en neerzetten
 6. als er meer mensen gaan deelnemen aan een videochat kan de videokwaliteit verlaagd worden om de stabiliteit van de verbinding te waarborgen.

Zoeken en vinden

Door NLCloudOpslag kan je op een specifieke manier gegevens organiseren. Bijvoorbeeld:

 1. Tag bestanden en laat andere weten waar ze deze kunnen vinden en erop reageren.
 2. Voeg een context toe aan mappen, zoals tags, een beschrijving of een takenlijst.
 3. Aan de linkerkant van de zoekresultaten staan de koppelingen naar informatie, zoals recent gebruikte, gewijzigde en gedeelde bestanden.
 4. Je ziet ook de mensen met wie je vaak deelt in het dialoogvenster voor het delen van bestanden en favorieten, recent gebruikte en gedeelde bestanden in die zijbalk.

Toegang voor gasten

Je werkt op diverse manieren samen. Dat kan binnen een team, meerdere afdelingen of divisies. Maak snel gastaccounts aan en beheer deze gasten. Wijs gasten aan bepaalde groepen toe. Als je als beheerder het delen van bestanden beperkt tot gebruikers binnen eigen groep, dan wordt het toewijzen van een groep aan nieuwe gastaccounts verplicht. Hierdoor bepaal je wat mensen uit verschillende groepen mogen doen en wat ze bijvoorbeeld met elkaar kunnen delen. Zorg door het rechtenbeheer dat (gebruikers)gegevens niet buiten de bedoelde groepen beschikbaar worden. Bepaal hiermee wat iemand mag, hoe lang en waar.

Share this post

Back to Blog