x
Ondersteuning via chat
x
Vul a.u.b. jouw gegevens in om te verbinden met een medewerker.
Jouw naam: Jouw e-mailadres: Jouw vraag:
Wachten op een medewerker......

Documenten in Alfresco online bewerken met LibreOffice

Back to Blog

Documenten in Alfresco online bewerken met LibreOffice

Je bent bezig in Alfresco met het maken of bewerken van documenten voor jouw project. Je wilt deze graag rechtstreeks online bewerken, zonder veel handelingen. Het mooie is dat dat nu ook kan met LibreOffice vanaf versie 5.1.

Je zult zien dat er in het Actiemenu in de bestandenlijst en op de pagina met documentdetails een nieuwe optie is bijgekomen. Deze heeft ”Bewerk met LibreOffice” (of als je Alfresco in het Engels gebruikt: “Edit with LibreOffice”). Druk op deze knop en LibreOffice opent het betreffende document rechtstreeks vanuit Alfresco.

Je kunt op deze manier documenten direct bewerken, opslaan en snel weer teruggaan naar Alfresco. Je hoeft dus niet meer eerst een bestand te downloaden en daarna weer te uploaden. Deze nieuwe functionaliteit van Alfresco doet dat in samenwerking met LibreOffice voor jou.

Om deze nieuwe functionaliteit te gebruiken, voer je vooraf een paar simpele acties uit:

  1. Ten eerste bepaal je welke versie van LibreOffice je hebt geïnstalleerd. Start bijvoorbeel Writer en klik achtereenvolgens op ‘Help > over LibreOffice’. Dat moet versie 5.1 of later zijn. Heb je een oudere versie geïnstalleerd, deinstalleer deze dan, download daarna de laatste nieuwe versie hier en installeer deze daarna.
  2. Bepaal welke subversie van LibreOffice je hebt geïnstalleerd. Ga weer naar Writer en klik achtereenvolgens op ‘Help > over LibreOffice’. Achter het versienummer staat ‘x86’ of ‘x64’.
  3. Afhankelijk van deze subversie download je het bijpassende bestand en open je dat bestand om daarmee de benodigde gegevens aan het register toe te voegen.
    1. Download bestand voor subversie x86
    2. Download bestand voor subversie x64

Na het uitvoeren van deze stappen kan je direct van de functionaliteit gebruikmaken. Na het klikken op de knop ”Bewerk met LibreOffice” krijg je een pop-up van jouw browser te zien met de vraag om de applicatie te selecteren waarmee het bestand moet worden geopend. Als het goed is staat LibreOffice daar nu bij.

Selecteer deze optie en vul je inloggegevens voor Alfresco in als LibreOffice daarom vraagt. Deze pop-up zal bij elk document dat je opent te voorschijn komen om jou te identificeren, het is dus niet eenmalig. Je kunt wel aanvinken dat jouw inloggegevens onthouden worden. Nu is het mogelijk om documenten online te bewerken met LibreOffice.

Krijg je de optie niet te zien, herstart dan voor de zekerheid jouw PC om de eerder het register ingevoegde gegevens actief te maken.

Zie je de eerder in deze blog genoemde opties niet in de menu’s? Neem dan contact op met de helpdesk.
Let op dat als je een Alfresco MKB-klant bent, wij deze functie niet automatisch ingeschakelen. Een e-mail of telefoontje is voldoende om dat te regelen.

Share this post

Back to Blog